Het moet beter!

Vrouwengezondheid verbeteren is mijn levenswerk. Ik doe dit omdat ik de oprechte intentie heb om mensen met lichamelijke klachten te willen helpen. Ik geloof dat een preventieve aanpak de sleutel is om bepaalde aandoeningen te kunnen voorkomen. Dat begint bij het begrijpen en ondersteunen van je eigen lichaam. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat een samenwerking tussen functionele en medische geneeskunde essentieel is om een brede, multidisciplinaire aanpak te kunnen bieden. Ik wil de verbindende factor zijn tussen deze twee disciplines om mensen op een betere manier te kunnen helpen. Dit besef is gegroeid uit mijn eigen ervaringen, waarbij ik heb gemerkt dat er een gebrek is aan preventieve en bredere benaderingen. Dit moet beter! Ik geloof dat er meer kennis moet zijn over het lichaam als geheel om aandoeningen te kunnen voorkomen en juiste zorg te krijgen. Ga aan de slag met mijn online cursussen en neem controle over je welzijn in eigen handen!

Wie ben ik?

Leer luisteren naar je lichaam als het fluistert, zo hoeft het niet te schreeuwen!
  • Osteopaat binnen het gynaecologisch gebied in het multidisciplinair centrum Balance.Gent
  • Internationaal docent voor postgraduate cursussen aan kinesitherapeuten en osteopaten
  • Auteur van het boek 'Onze hormonen, onderschatte helden'
  • Spreker op congressen, lezingen, opleidingen enzovoort
Leer luisteren naar je lichaam als het fluistert, zo hoeft het niet te schreeuwen!

De experten aan mijn zijde

Ik werk zeer nauw samen met verschillende huisartsen en specialisten, waaronder gynaecologen, fertiliteitsartsen en urologen. Daarnaast staan ook bekkenbodemkinesitherapeuten, seksuologen, voedingscoaches en psychologen aan mijn zijde. Door deze nauwe samenwerking streef ik naar een gericht, breed en haalbaar behandelplan.

In mijn praktijk hoor ik vaak verhalen van vrouwen met erge problemen. Problemen die voorkomen hadden kunnen worden. Die vrouwen voelen zich vaak niet gehoord en gaan jaren door met het idee dat de klachten normaal zijn. Tijd voor verandering want geen enkele klacht is normaal!

- Lieselot Theys, auteur -

Aanbod

Ik streef ernaar om de gezondheid van vrouwen te verbeteren door middel van verschillende benaderingen. Dit omvat het luisteren naar en erkennen van hun specifieke behoeften, het geven van juiste informatie en doorverwijzen naar specialisten indien nodig.

Daarnaast bied ik begeleiding en behandelingen aan als onderdeel van zorgtrajecten en consultaties. Ik deel mijn kennis en inzichten via boeken en blogs om een bredere gemeenschap te informeren en ondersteunen bij het bereiken van een betere gezondheid.

podcast

#vrouwengezondheid
#hormonen
#taboedoorbreken

Lieselot doorbreekt taboe en geeft verschillende inzichten tijdens een gesprek met Koen in de podcast van osteopaat Vlaanderen. Ze gaan dieper in op mogelijke problemen, adviezen en behandelingen bij bekkenbodempijn, pijn tijdens het vrijen, PCOS, endometriose, menopauzale klachten en vruchtbaarheidsproblemen.

Osteopaat Vlaanderen: via soundcloud
Servaas Binge: via Spotify
Zonder zever: via spotify