Is dit boek iets voor jou?

 • Heb je endometriose, een burn-out, last van vermoeidheid, slaapproblemen, PCOS, een verminderd libido, stemmingswisselingen, gewichtsproblemen of andere hormonale klachten? Zit je in je menopauze?

 • Heb je een laag libido, erectieproblemen, lage vruchtbaarheid en/of ejaculatiestoornissen?

 • Wil je stappen ondernemen om je hormonale klachten op te lossen en/of erger te voorkomen?

 • Ben je op zoek naar ondersteuning door artsen, maar weet je niet bij welke artsen je terecht kan en hoe je het best met een arts kunt communiceren over de zogenaamde ‘vage’ klachten.

 • Twijfel je of je klachten ‘normaal’ zijn of niet? Of ben je niet langer akkoord met het idee dat jouw klachten horen bij 'vrouw zijn'?

 • Wil je graag meer inzicht in de werking van hormonen zodat je controle kan krijgen over je eigen lichaam?
Ja, ik wil meer weten

Gynaecologisch osteopaat en hormoonexpert.

Ik specialiseerde me na mijn masteropleiding kinesitherapie en osteopathie in gynaecologische aandoeningen en hormonale problemen en werk dan ook nauw samen met gynaecologen en artsen in het vak. Ik ben medeoprichtster van Balance.Gent en Balance.Institute, een multidisciplinaire praktijk en opleidingscentrum. Daarnaast geef ik internationaal postgraduaatbijscholingen over gynaecologie en het urogenitaal stelsel.

Mama van Gust en Wolf

Mijn bevallingen, en de periode nadien, zijn een reis geweest die mij gevormd hebben tot de persoon die ik nu ben. Ze liepen niet van een leien dakje, waardoor ik zelf tegen de grenzen van de geneeskunde aanbotste. Dit zorgde ervoor dat ik als zorgverlener een andere kijk kreeg op vrouwengezondheid. Tot op heden zet ik mij hiervoor vol passie en enthousiasme in. Want het kan anders, het kan breder, en het kan beter.

Waarom dit boek?

Met dit boek wil ik de taboesfeer doorbreken rond hormonale, gynaecologische en urologische problemen. Ik hoor vaak vrouwen met hormonale klachten die denken dat dit normaal is of dat dit hoort bij het 'vrouw zijn'. Niet enkel nemen we onze klachten niet serieus, maar worden ze ook door onze omgeving niet serieus genomen. Die onbehandelde klachten en hun oorzaak leiden soms tot chronische aandoeningen die vermeden hadden kunnen worden met een juiste preventieve aanpak. In mijn praktijk probeer ik vrouwen te informeren en te sensibiliseren. Maar ik wil ook de vrouwen bereiken die niet in mijn praktijk komen. Want het is zo belangrijk voor elke vrouw om haar lichaam te leren begrijpen en te ondersteunen.

Je kan zelf aan de slag en daar wil ik je bij helpen.

Wat haal je uit dit boek?

Onze Hormonen Onderschatte Helden Boekomslag
 • Je leert het hormonale systeem kennen, van de geslachtshormonen tot de schildklier

 • Je leert je eigen lichaam en hormonen begrijpen. Waar moet je op letten, wat zijn de signalen en wanneer moet je actie ondernemen?

 • Je krijgt een totaalplan om zelf je hormonale gezondheid te verbeteren. Je kan meteen aan de slag!

 • Ik help je om je 'vage' klachten duidelijk te maken en hoe je de juiste zorgverleners te pakken krijgt.

Zomaar een pilletje nemen, zonder te weten wat er eigenlijk fout loopt in je hormoonhuishouding, is niet de oplossing. Veel beter is het om je eigen klachten te kunnen interpreteren, en daarna ook te begrijpen welke adviezen je daadwerkelijk kunnen helpen. Nog te vaak krijgen vrouwen te horen dat "het aan de hormonen ligt", of later aan "de leeftijd", en ze zich daarbij moeten neerleggen. Terwijl er juist heel wat effectieve oplossingen zijn voor een hormonale disbalans.

- Lieselot Theys, auteur -

Wat lezers zeggen...

Waarom dit boek een absolute 'must-read' is

 • Het boek geeft je de kennis die elke vrouw zou moeten hebben over haar lichaam. Een hormonale spoedcursus die je eigenlijk al op de schoolbanken had moeten krijgen!

 • Geen losse tips, maar een gebruiksvriendelijk totaalplan om je hormonale gezondheid te verbeteren en je ‘onverklaarbare’ klachten zelf te onderzoeken.

 • Bewezen door de wetenschap, omgezet in mensentaal zonder zweverig gezever.

 • Het boek kan zomaar je leven veranderen...

Afwezigheid van ziekte betekent nog niet dat je optimaal gezond bent. Maar er bestaat wel een onderscheid tussen de signalen van je lichaam om het iets gezonder aan te doen en symptomen die kunnen wijzen op een dieper gelegen probleem. Door een beter onderscheid te maken tussen die twee, kun je beter inschatten wanneer contact met een zorgverlener, arts of specialist noodzakelijk is.

- Lieselot Theys, auteur -